Kancelarja  gjermane, Angela Merkel përmes një video postimi në faqen e internetit të Bundesregierung ka thënë se ne jemi të pafuqishëm përballë virusit, por varet edhe nga sjellja jonë se sa shpejt dhe sa fuqishëm përhapet ai, prandaj ne jemi të detyruar të bëjmë vetëm një gjë, të zvogëlojmë kontaktet.

“Ju lutem, kur është e mundur, qëndroni në shtëpitë dhe vendbanimet tuaja”- tha ajo.

Sot, instituti ”Robert Koch” regjistroi 14 714 raste në 24 orët e fundit dhe 10 003 vdekje gjithse

Aktualisht, kontaktuesit e rinj me Covid-19 në Gjermani janë kryesisht moshat e reja.

Pacientët mbi 60 vjeç dhe ata që duhet të përdorin terapi intensive.