Mënyrat më të mira për të zgjedhur një shalqi

Mënyrat më të mira për të zgjedhur një shalqi

Nuk do të jetë zyrtarisht verë nëse nuk do të keni shalqinin  tuaj të parë të sezonit në tryezë.

Sidoqoftë, ka kohë që nuk keni blere shaqinin tuaj të fundit, ju kujtohet se si të zgjidhni  një të mirë? A keni ditur ndonjëherë vërtet të zgjidhni? Ka një art të caktuar për të zgjedhur shalqinin shumë të mirë. Por mos u shqetësoni, pasi të dini se çfarë të kërkoni është e lehtë. Blerja e shalqinjve në një treg fermerësh ju ndihmon pasi ata e dinë se çfarë t’ju sugjerojnë. Mirëpo, në një market ka të ngjarë të jesh vetë. Por jo plotësisht vetë, sepse  ne ju sugjerojmë një proces të lehtë tre hapash për t’ju ndihmuar të zgjidhni shalqinin më të mirë.

Duhet një punë e vogël detektive për të zgjedhur një shalqi të mirë. Kur është koha për të zgjedhur shalqi, ju doni ta prekni, shikoni dhe dëgjoni. Ja se si ta bëni atë, si fillim duhet të shikoni peshën, shalqini duhet të ndjehet i rëndë për nga pesha e tij.

Shikoni për njollën e verdhë, ata zhvillojnë një splot kur pushojnë në tikë. Kur kjo ndarje është e verdhë kremoze, është e pjekur.

Prekni pjesën e poshte të shalqirit. Një i pjekur do të ketë një tingull të thellë, që do të thotë se po zhytet në lëng  dhe është në kulmin e pjekurisë së tij.

EMISIONET