Qyteti i Meksikës do të ndërmarrë një sërë masash për të ndaluar një rritje të rasteve të reja me Covid-19.

Sipas zv/ministëri të Shëndetësisë Hugo Lopez-Gatell njoftoi se të gjitha bizneset jo-primare do të qëndrojnë të mbyllura prej 19 dhjetorit deri në 10 janar 2021.

Spitalet janë përgatitur për të pritur pacientë me një kapacitet prej 75%.

Mexico City ka një popullsi prej afërsisht 9 milion. Nga e enjtja në mbrëmje, Meksika ka raportuar 1.2 milion raste të konfirmuara me Covid-19 dhe 116,487 vdekje.