Epidemiologu më i njohur në SHBA dhe jovetëm, Dr. Anthony Fauci, u shpreh sot se ka shumë mundësi që amerikanët do të duhet që të mbajnë maska ​​deri në 2022 për t’u mbrojtur kundër koronavirusit edhe nëse vendi zbut kufizimet.

Mijëra amerikanë vazhdojnë të vdesin çdo ditë nga virusi.

“Për dekada, njerëzit do të flasin për këtë kohë kur vdiqën kaq shumë njerëz”, tha ai.

Nga nisja e pandemisë, në SHBA, si pasojë e pandemisë kanë humbur jetën  510,016, ndërsa 28,747,636 të tjerë janë infektuar.