VIDEO/ Protestë për mbrojtjen e ... tangave. Australia kërkon ndalimin e bikinive: Të shpërqendrojnë!

VIDEO/ Protestë për mbrojtjen e ... tangave. Australia kërkon

Turmat e protestuesve vunë tanga dhe treguan të pasmet e tyre në Bregun e Artë të Australisë për të protestuar kundër atyre që duan të ndalojnë bikinit me tanga.

Dhjetëra qytetarë veshën kostumet e tyre më të vogla të banjës dhe kërkuan të veshin çfarë të donin në plazh.

Çështja filloi kur Ian Grace, themeluesi i një shoqate bamirësie në Australi, tha se gratë dhe vajzat që veshin tanga “janë të lira”.

Grace i shkroi Tom Tate, kryebashkiakut të Gold Coast, duke thënë se ai po shpërqendrohej nga gratë që mbanin bikini të vogla në plazh.

“Një zonjë e re po ecte në trotuarin e rrugës së lartë e veshur me bikini më të dobëta dhe ishte pothuajse e zhveshur.

Mund të shihje se ai po i shikonte njerëzit pothuajse sfidues teksa po afroheshin, pothuajse duke i sfiduar ata të thoshin diçka. Diçka nuk shkon këtu.

Ndërsa çdo mashkull do ta shijonte “pamjen”, unë besoj se gratë e degradojnë dhe e banalizojnë shumë veten duke e paraqitur veten si objekte seksi, dhe më pas ndihen inat kur burrat i shohin në atë mënyrë”, argumentoi Grace.

EMISIONET