Si ta kuptojë prindi që fëmija ngacmohet seksualisht?

Ka disa mënyra se si mund të kuptojmë që një fëmijë është ngacmuar seksualisht.

Sociologia Orilda Kalami  ngacmimi seksual mund të jetë një fjalë nga një shok, një kërcënim, pseudonime që i vënë fëmijët njëri tjetrit, një mbyllje në banjo.

Por ajo çka duhet për të kuptuar fëmijën është vëmendje e madhe ndaj mirëqenies së tij dhe mënyrës së si sillet në situata të caktuara.

Orilda Kalami: Si ta kuptojë i rrituri që fëmija ngacmohet seksualisht? Mund të jetë një fjalë nga një shok, një kërcënim, pseudonime që i vënë fëmijët njëri tjetrit, një mbyllje në banjo. Ne mund të kuptojmë mirëqenien e fëmijës, mungesa e dëshirës për kontakt fizik, për të vajtur diku. Duhet vëmendje e madhe për të kuptuar mirëqenien e fëmijës. Edhe vetë fëmija mund të kthehet në ngacmues. Si do të rrisim fëmijë që mos të jenë ngacmues. Protesta është gjëja e fundit, për tre ditë frohet.  Vijmë nga një shoqëri patriarkale dhe që ka vënë tabu të flasësh për seksin për marrëdhëniet seksuale.

EMISIONET