Shenjat që ju tregojnë se duhet ta lini punën që jeni duke e bërë

Shenjat që ju tregojnë se duhet ta lini punën që jeni duke e

Njohja e shenjave të pakënaqësisë në punën tuaj është thelbësore për mirëqenien personale dhe rritjen profesionale. Disa tregues mund të sinjalizojnë se nuk jeni të kënaqur me rolin tuaj aktual.

Një shenjë e spikatur është një ndjenjë e vazhdueshme frike ose ankthi për të shkuar në punë. Të ndiheni të demotivuar, të pangacmuar ose të painteresuar për detyrat tuaja, pavarësisht përpjekjeve tuaja, mund të nënkuptojë pakënaqësi. Po kështu, mungesa e entuziazmit ose e angazhimit gjatë orarit të punës mund të tregojë pakënaqësinë themelore.

Nëse e gjeni veten shpesh të rraskapitur ose të stresuar, kjo mund të jetë për shkak të pakënaqësisë në punë. Simptomat e lidhura me stresin si dhimbja e kokës, pagjumësia ose ndryshimet në oreks mund të rrjedhin nga pakënaqësia në vendin e punës. Një rënie e produktivitetit mund të tregojë gjithashtu pakënaqësi. Ndjenja e nënvlerësimit, e panjohur ose e mundësive të kufizuara të rritjes mund të kontribuojë në këtë ndjesi.

Për më tepër, nëse vlerat ose qëllimet tuaja nuk përputhen me ato të vendit tuaj të punës, kjo mund të çojë në pakënaqësi. Ndjenja e mungesës së qëllimit ose përmbushjes në punën tuaj mund të jetë një shenjë se vlerat tuaja dhe kultura e kompanisë nuk janë në përputhje.

EMISIONET