Pse nuk po motivohem dhe dorëzohem kaq shpejt?

Nëse keni pritshmëri jorealiste, mund ta keni të vështirë të arrini qëllimet dhe të këmbëngulni tek vështirësitë. Të kesh pritshmëri jo me këmbë në tokë mund të ndikojë në jetën tonë më shumë se ç’mendojmë.

Vetë-disiplina është një pjesë kyçe e një jete të suksesshme. Pa të, qëllimet dhe ëndrrat e dikujt mund të largohen shpejt, duke e lënë një person të ndjehet i pafuqishëm. Mungesa e vetëdisiplinës mund të ketë pasoja serioze në shumë fusha të jetës, duke përfshirë suksesin profesional, marrëdhëniet personale, shëndetin fizik dhe mirëqenien mendore.

3. Keni nevojë për vlerësim nga të tjerët për t’u ndjerë mirë.

Të gjithë kemi nevojë për t'u pranuar dhe vlerësuar nga të tjerët. Megjithatë, kur kjo nevojë bëhet e tepruar, mund të çojë në ndjenja pasigurie dhe vetëvlerësim të ulët. Vlerësimi nga të tjerët lidhet me idenë që vlera jonë përcaktohet nga ajo që njerëzit e tjerë mendojnë për ne ose sa të suksesshëm jemi ne krahasuar me ata rreth nesh.

Dështimi është gjithmonë pjesë e jetës. Dështimi është domosdoshmërisht pjesë e jetës, qofftë kur bëhet fjalë për një test, apo për një marrëdhënie të caktuar. Një frikë e fortë nga dështimi quhet atchiphobia. Kjo frikë e vazhdueshme mund t'ju bëjë të hiqni dorë nga gjërat më lehtë.

EMISIONET