Pse çiftet e lumtura preferojnë të flenë të ndarë

Pse çiftet e lumtura preferojnë të flenë të

Sipas një  studimi , vetëm 14% e çifteve flenë në shtretër të veçantë, ndërsa shumë prej nesh mund të besojnë në thënien "çiftet që flenë të ndarë rriten të ndarë", por ka studime që vërtetojnë të  kundërtën.

Më poshtë ju listojmë arsyet pse çiftet preferojnë të flenë të ndarë

1. Një gjumë i keq natën mund t'ju bëjë agresivë me partnerët.

Sipas hulumtimit , ndarja e një shtrati me një partner që është i zhurmshëm mund t’ju ​​privojë nga 49 minuta gjumë çdo natë. Dhe, kur njëri partner nuk bën gjumë të mirë për shkak të tjetrit, ka shumë të ngjarë të rezultojë në një konflikt mes tyre të nesërmen.

2. Secili nga partnerët ka zakonet e  veta të gjumit dhe është shumë e vështirë përshtatja me orarin apo zakonin e tjetrit.

Tina Cooper, një punëtore sociale e licencuar, fle në dhoma gjumi të ndryshme me partnerin e saj për shkak të zakoneve të tyre të kundërta të gjumit . “Unë jam një buf nate, ai është një zog i hershëm. Më duhen tinguj qetësues për të fjetur dhe atij i pëlqen heshtja. Atij i pëlqen një dyshek i fortë, dhe mua më pëlqen butë dhe plot jastëk./Brightside

 

EMISIONET