Piktorja Adela Osmani: Klientët zgjedhin ngjarjen e jetës për të pikturuar

Adela Osmani 23 vjeçarja nga qyteti bregdetar i Durrësit, që pasioni për pikturën e ka rrëmbyer totalisht e ftuar sot në “Jeto me Orën” foli për veçantin që pikturat e saj kanë dhe historitë frymëzuese që mbartin këto piktura.

Adela kishte sjell në studio disa nga pikturat e saj më të dashura gjithashtu foli edhe për fillimet e saj.

“Kam nisur që në moshën 10 vjeçare dhe e kam ruajtur si pasion” u shpreh Osmani.

Ajo ka përfunduar studimet për “Interior Design”  por tregoi se ka pasur shumë kërkesa për pikturën dhe duket se po i kushtonin goxha kohë këtij pasioni.

“Po më bëhet si punë me kohë të plotë pasi kam shumë kërkesa dhe po më merr shumë kohë” u shpreh Osmani. 

Ajo që e bën të veçantë artin e saj është se pas çdo pikture të realizuar fshihet një histori e bukur, mbresëlënëse dhe emocionuese e klientëve.

 “Njëra më kërkoi ti bëja një pikturë me gjyshen pasi ishte shumë e lidhur më të por disa nga historitë nuk i publikoj në rrjetet sociale pasi janë shumë private” tregoi ajo e emocionuar.

Adela përdor bojëra uji në pikturë, arti i saj sjell ngjyra  të ndezura dhe të ëmbla për të treguar më shumë dashuri, ngrohtësi dhe liri.

 “Përdor shumë ngjyra në pikturat e mija kryesisht ngjyrat e ngrohta” tregoi piktorja.

Osmani tregoi edhe sesi ky pasion kaloi në një punë që filluan përfitimet monetare.

Piktorja Adela Osmani: Klientët zgjedhin ngjarjen e jetës për

“Një shoqja ime më kërkoi disa piktura për në shtëpi dhe  ma dha si ide që të filloja t’i shisja, aty filloi gjithçka” u shpreh Adela.

Një nga pikturat në studio ishte portret i një personazhi publik ai i Trejsi Sejdinit. “

“Ma kërkoi një shoqe portretin e Trejsit dhe sa ta mbaroj më duhet ta dorëzoj” u shpreh ajo.

Ndër të tjera Adela tregoi se pikturat e saj tashmë nuk po porositen jo vetëm në Shqipëri por edhe jashtë vendi.

“Një pikturë që e kam aktualisht duke pikturuar do ta çoj në Romë” u shpreh piktorja.

Frymëzimi i saj më i madh ishte familja.

“Mami me babin janë gjithmonë aty duke më këshilluar, mamin e kam fansen më të madhe ndërsa babi është më kritik. Por edhe meditimi është një nga pikat e mija më të mira e cila më ndihmon  të frymëzohem më tepër” përfundoi Adela Osamni.

EMISIONET