Pesë gjallesat që mund të futen nga tubat e tualetit

Pesë gjallesat që mund të futen nga tubat e tualetit

1. Gjarpërinjtë

Gjarpërinjtë thjesht i duan vendet e freskëta, të lagështa dhe të errëta dhe kjo është arsyeja pse tubat e tualetit tuaj mund të jenë shumë favorizues për ta.

KETU LAJMET MINUTE PAS MINUTE

Por, ajo që i shtyn atje në radhë të parë është kanalizimi që ka mbetje ushqimore me të cilat mund të ushqehen. Kur të kenë mbaruar me ushqimin në kanalizim, do të kërkojnë një rrugëdalje dhe tubat janë rruga më e lehtë dhe më e shpejtë. Megjithatë, nuk duhet të keni frikë nëse jetoni në një mjedis të ftohtë, pasi gjarpërinjtë do të hyjnë në tualete vetëm nëse është ngrohtë.

Zakonisht janë gjarpërinjtë e padëmshëm që zvarriten nëpër tuba, si gjarpërinjtë e kopshtit ose pemëve. Kjo për shkak se këta gjarpërinj janë më të hollë se ata helmues dhe mund të futen nëpër tuba.

Pesë gjallesat që mund të futen nga tubat e tualetit

2. Minjtë

Ashtu si gjarpërinjtë, minjtë janë gjithashtu në ndjekje të vazhdueshme të ushqimit dhe tubacionet tona mund të jenë shumë tërheqëse për ta. Në shtëpitë ku tualeti dhe depozitimi i plehrave përfundojnë në të njëjtat tubacione, minjtë kanë më shumë gjasa të gjejnë një mënyrë për të hyrë. Dhe për shkak se anatomia e tyre është shumë e përkulur, ata mund të notojnë nëpër tuba dhe të mbajnë frymën e tyre për minuta para se të kenë nevojë për ajër.

Pra, nuk është e rëndësishme vetëm të hidhni mbetjet e ushqimit në një qese plehrash, por gjithashtu të mos e hidhni kurrë ushqimin në tualet. Nëse nuk ka ushqim në tubacione, minjtë nuk do të kenë asnjë arsye të përpiqen të hyjnë në sistemin tuaj të ujërave të zeza. Gjithashtu duhet ta mbani gjithmonë të mbyllur kapakun e tualetit dhe ndoshta të instaloni një mbrojtës për miu. Kjo lejon që uji të dalë nga tubat sa herë që shpëlani, por asgjë nuk mund të dalë në drejtim të kundërt.

Pesë gjallesat që mund të futen nga tubat e tualetit

3.Merimangat

Me merimangat, gjërat bëhen pak më komplekse, pasi ato nuk mund të notojnë në tubacionet tuaja, por mund të shfaqen në banjën tuaj përmes një kalimi tjetër. Dhe kur të hyjnë, ata ndoshta do të ulen jashtë ndenjëses së tualetit. Vetëm vejusha e zezë do të zvarritet brenda në tualet. Merimangat i gjejmë aty pasi ka shumë miza që mund t'i kapin për ushqim.

Pesë gjallesat që mund të futen nga tubat e tualetit

4.Hardhucat

Këto krijesa e duan ujin dhe përpiqen të gjejnë ushqim kudo që të munden. Buburrecat dhe insektet e tjera (si mizat) mund të gjenden shumë në tubat e tualetit tuaj nëse nuk mbahen të pastër. Hardhucat që mund ta arrijnë këtë janë zakonisht mjaft të vogla sa mund të futen nëpër tuba.

Pesë gjallesat që mund të futen nga tubat e tualetit

5. Posumi

Në vitin 2008, një burrë ishte në banjën e tij në Australi, kur pa ujin në tualet duke gurgulluar. Pak çaste më vonë është shfaqur një foshnjë posumi dhe kjo nuk është hera e parë që ndodh. Në një rast tjetër, një grua gjeti një posum të ngordhur në tualetin e saj. Këta të ftuar të pazakontë janë notarë të shkëlqyer dhe mund të mbajnë frymën e tyre për një kohë të gjatë - kjo është arsyeja pse ata mund të zvarriten në tualetin tuaj.

EMISIONET