Përse nuk duhet të shkoni në tualet para se të dilni nga shtëpia? “Për çdo rast” urinimi bën më shumë keq sesa mirë

Përse nuk duhet të shkoni në tualet para se të dilni nga

Jeni nga ata persona që duhet të shkoni në tualet, për çdo rast, para se të dilni nga shtëpia?

Sipas ekspertëve, ky zakon mund t’ju bëjë më shumë dëm sesa dobi. Si?

Specialistja e zorrëve Tiffany Sequeira ndau disa arsye. Ajo tregon se ky lloj i shpejtë i nevojës së madhe dhe urinimit mund të ndikojë në legenin tuaj.

“Duke shkuar në tualet kur nuk e ndien nevojën, e tendos fshikëzën të zbrazet, kur ende nuk është mbushur.

“Në thelb, nëse e bëni këtë rregullisht, në fakt po ngatërroni sinjalet midis fshikëzës dhe trurit”, shpjegoi ajo, shkruan Metro.

Në përgjithësi, ndërsa fshikëza mbushet, një pjesë e urinës që shtyp murin e fshikëzës dërgon sinjale në trurin tuaj që çojnë në nxitje të parakohshme. Në këtë mënyrë ju ngatërroni të gjithë organizmin.

Është shumë e rëndësishme që muskujt e fshikëzës tuaj të jenë të fortë, veçanërisht te femrat. Shumica e grave midis 35 dhe 65 vjeç kanë probleme me fshikëzën e dobët. Pyetja është se si t’i mbajmë të fortë muskujt e fshikëzës?

Sipas ekspertes, duhet të shkoni në tualet kur e ndjeni vërtet nevojën. Më pas, ushtrimet fizike do të ishin shumë të dobishme, si për shembull shtrëngimi dhe relaksimi i muskujve të vagjinës.

 

National Health Service thekson se ekzistojnë lloje të ndryshme të mosmbajtjes, një nga më të zakonshmet prej të cilave është mosmbajtja e stresit.

Kjo është kur urina rrjedh kur fshikëza juaj është nën presion, për shembull kur qeshni ose kolliteni. Megjithatë, ka shpresë pasi tre në katër persona që vuajnë nga mospërmbajtja e stresit mund të lehtësojnë simptomat e tyre me ndihmën e një programi të thjeshtë rehabilitimi fizik.

Ekspertë të tjerë kanë paralajmëruar se duke bërë këtë, ju në fakt po e bëni fshikëzën tuaj më të ndjeshme.

Prof Stergios Doumouchtsis, një ekspert kryesor në urogjinekologji me bazë në Spitalet Universitare Epsom dhe St Helier NHS Trust, thotë se qëllimi i fshikëzës si një rezervuar për urinën mund të komprometohet, dhe për këtë arsye fshikëza do të fillojë të ketë nevojë për tualetin dhe t’ju dërgojë sinjale urgjence shumë herët, kur vëllimet e fshikëzës janë më të ulëta, ose më shpesh.

Fshikëza nuk do të bëhet domosdoshmërisht më e vogël anatomikisht. Por funksionalisht është më i vogël. Prandaj mund të ndikojë në aktivitetet tona, sepse ne bëhemi më të angazhuar në thirrjet e fshikëzës.

EMISIONET