Në gjyq për mashtrimin 14.5 milion euro të taksave me qeverinë spanjolle, Shakira rrezikon dënimin me burg

Në gjyq për mashtrimin 14.5 milion euro të taksave me

Këngëtarja kolumbiane e popit Shakira ka zgjedhur të shkojë në gjyq në vend që të pranojë një marrëveshje të ofruar nga prokurorët spanjollë për të zgjidhur akuzat se ajo mashtroi qeverinë spanjolle prej 14.5 milionë euro taksa, tha të mërkurën ekipi i saj i marrëdhënieve me publikun.

KETU LAJMET MINUTE PAS MINUTE

Shakira, 45 vjeç, “i beson pafajësisë së saj dhe zgjedh ta lërë çështjen në duart e ligjit”, tha firma PR Llorente y Cuenca në një deklaratë.

Prokurorët spanjollë e akuzuan këngëtaren në vitin 2018 për mospagimin e 14.5 milionë eurove taksa mbi të ardhurat e fituara mes viteve 2012 dhe 2014.

Ajo përballet me një gjobë të mundshme dhe dënim me burg, nëse shpallet fajtore për evazion fiskal.

Nuk ka ende detaje të disponueshme mbi marrëveshjen e ofruar nga prokurorët.

Firma e marrëdhënieve me publikun e Shakira-s tha se ajo ka depozituar shumën që thuhet se i detyrohet në Agjencinë Spanjolle të Taksave dhe nuk ka borxhe tatimore të mbartura.

Megjithatë çështja varet nga vendi ku ajo ka jetuar gjatë viteve 2012-2014. Prokurorët pretendojnë se ishte kryesisht në Spanjë edhe pse rezidenca zyrtare e Shakira ishte në Bahamas.

EMISIONET