Moment i trishtë në historinë e Amerikës, ndërron jetë ish-zonja e parë e SHBA-ve

Moment i trishtë në historinë e Amerikës, ndërron

Rosalynn Carter, e njohur si zonja e parë, e cila punoi në emër të reformës së shëndetit mendor, vdiq të dielën, në moshën 96-vjeçare, sipas Qendrës "Carter".

Ajo ndërroi jetë me familjen e saj pranë në shtëpinë e saj në Plains, Georgia, tha "Carter"në një deklaratë.

"Rosalynn ishte partnerja ime e barabartë në gjithçka që kam arritur ndonjëherë", tha bashkëshorti i saj, ish-presidenti Jimmy Carter.

Jimmy Carter u mund nga Ronald Reagan katër vjet pasi u zgjodh si president.

Mandati i tij i vetëm në Shtëpinë e Bardhë përfshinte krijimin e një marrëveshjeje të rrallë paqeje midis Izraelit dhe Egjiptit që vazhdon edhe sot e kësaj dite, por u shënua gjithashtu nga rritja e inflacionit dhe kriza e pengjeve në Iran.

EMISIONET