Kursimi i energjisë në shtëpi, cilat janë pajisjet që harxhojnë më shumë

Kursimi i energjisë në shtëpi, cilat janë pajisjet që

Faturat janë në rritje për shkak të rritjes së çmimeve të energjisë, por përdorimi i zgjuar i pajisjeve elektroshtëpiake mund t'ju ndihmojë ta ndjeni sa më pak të jetë e mundur krizën. Këto janë pajisjet që harxhojnë mëshumë energji në shtëpi.

Pajisja që konsumon më shumë është ngrohësja elektrike, të cilën për fat të mirë nuk do ta përdorim për pak kohë, të paktën deri në fund të vjeshtës.

KETU LAJMET MINUTE PAS MINUTE

Në vend të dytë është ngrohësi elektrik , i përdorur për çaj dhe kafe "amerikane".

Në vend të tretë është tharësja e flokëve.

E katërta është "airfryer" me ajër, një produkt shumë në modë vitet e fundit.

Më poshtë është pjasteri që kushton mesatarisht.

Vendi i gjashtë për tharësin e rrobave dhe i shtati për hekurin, por këto pajisje mbeten të ndezura për më gjatë dhe për këtë arsye kanë një ndikim më të madh në faturë sesa kolegët e tyre "më të shtrenjtë".

Furra elektrike është më pak energji intensive, e ndjekur nga fshesa me korrent dhe kondicioneri, shumë të dobishme në këto ditë vapë përvëluese. Konsumi i kondicionerit ndikohet fuqishëm edhe nga kohëzgjatja e përdorimit dhe temperatura në të cilën është vendosur: sa më i ulët të jetë, aq më i lartë është çmimi në faturë.

Renditja mbyllet me dy pajisje " të mëdha " që funksionojnë për disa orë : lavatriçen dhe pjatalarësen.

EMISIONET