Këto janë 3 llojet e tradhtisë, sipas ekspertëve

Këto janë 3 llojet e tradhtisë, sipas ekspertëve

Një nga keqkuptimet më të mëdha është se “ka vetëm një lloj tradhtie”. Në fakt, sipas ekspertëve ekzistojnë të paktën 3 lloje.

Rreth 40% e të martuarve e tradhtojnë partnerin. Qoftë vetëm një prekje e thjeshtë fizike, apo një lidhje më emocionale, Carolyn Madden i kategorizon njerëzit që përfundojnë duke tradhtuar dhe këto janë tre llojet.

Personi i kësaj kategorie ka probleme me kontrollin dhe përfundon të jetë abuziv. Ai ju tregon se çfarë të vishni, çfarë të gatuani, si të dukeni. Sjellja e tij tradhton shumë çështje psikologjike dhe atij nuk i intereson aspak nëse lëndon ndjenjat tuaja. Është mirë ta mbani larg një person të tillë për hir të shëndetit tuaj mendor.

Operatori

Personi i kësaj kategorie ka probleme me kontrollin dhe përfundon të jetë abuziv. Ai ju tregon se çfarë të vishni, çfarë të gatuani, si të dukeni. Sjellja e tij tradhton shumë çështje psikologjike dhe atij nuk i intereson aspak nëse lëndon ndjenjat tuaja. Është mirë ta mbani larg një person të tillë për hir të shëndetit tuaj mendor.

Djali që nuk e përballon dot atë që po ndodh

Në këtë rast, të dy partnerët vendosin të martohen pa shumë emocione. Kur njëri prej të dyve vendos të tradhtojë, shfaqen emocione dhe trauma nga fëmijëria dhe duket se mes dy partnerëve nuk ka pasur asnjëherë asnjë komunikim. Personi që tradhton, nuk është në gjendje të përballet me situatën, as nuk bën kërkesë për divorc dhe mësohet të jetojë në këtë marrëdhënie të trazuar.

Ai që kujdeset shumë për partnerin 

Ky lloj mashtruesi është më i rrezikshmi sepse duket se kujdeset shumë për personin që ka tradhtuar. Ai nuk jep asnjë shenjë se diçka nuk është në rregull, kështu që ai po mashtron 100% në lidhjen e tij. Kështu ai mësohet të bëjë marrëdhënie paralele, duke lënë në injorancë personat me të cilët është i përfshirë emocionalisht.

EMISIONET