Justin Bieber shet aksionet e këngëve të tij për 200 mijë dollarë

Justin Bieber shet aksionet e këngëve të tij për 200

Justin Bieber ka shitur pjesën e tij të të drejtave për muzikën e tij te Hipgnosis Songs Capital për 200 milionë dollarë.

Firma tani zotëron aksionet e yllit të popit në disa nga hitet më të mëdha të viteve të fundit - duke përfshirë "Baby" dhe "Sorry".

Bieber, një nga artistët më të shitur të shekullit të 21-të, i bashkohet një grupi në rritje artistësh që kanë fituar para në katalogët e tyre.

Lëvizja do të thotë që Hipgnosis do të marrë një pagesë sa herë që një këngë që ata zotërojnë luhet në publik.

Kompania - një sipërmarrje prej 1 miliard dollarësh midis gjigantit financiar Blackstone dhe British Hipgnosis Song Management - fitoi të drejtat e autorit të publikimit të Bieber për katalogun e tij të pasëm prej 290 këngësh.

Kjo përfshin të gjithë muzikën e tij të lëshuar para 31 dhjetorit 2021 - dhe pjesën e shkrimtarit të tij.

Të drejtat e artistit të yllit për regjistrimet e tij kryesore u fituan gjithashtu në marrëveshje.

Hipgnosis nuk i ka bërë të ditur kushtet e marrëveshjes, por një burim i tha agjencisë së lajmeve AFP se kishte vlerë rreth 200 milionë dollarë.

Artistët po shesin gjithnjë e më shumë aksione në punën e tyre për fondet e muzikës - duke përfshirë Justin Timberlake dhe Shakira, të cilët gjithashtu kanë lidhur marrëveshje me Hipgnosis.

Por trendi është më i zakonshëm tek artistët më të vjetër. Në dy vitet e fundit, legjendat e muzikës Bob Dylan dhe Bruce Springsteen i shitën të dy të drejtat e katalogut tek Sony.

Springsteen mori një raport prej 500 milionë dollarësh (376 milionë funte) për shitjen e veprës së jetës së tij.

EMISIONET