Ja cilat janë gjërat që duhet të dini përpara se të udhëtoni në Spanjë

Ja cilat janë gjërat që duhet të dini përpara se

Shërbimi i ushqimit vonon më shumë

Në vend të qarkullimit tipik të orës, shërbimi i ushqimit është shumë më i ngadalshëm në Spanjë. Kjo është kryesisht sepse kamarierët paguhen me pagën minimale ligjore dhe nuk varen nga bakshishi për të fituar para. Ai është gjithashtu i orientuar rreth kulturës. Vaktet janë për t’u shoqëruar, për të shijuar ushqimin e tyre, për të pirë pak verë dhe për të kuptuar thjeshtësinë e jetës.

Në restorante nuk priten bakshishe

Këshilla do të shtohen nëse është një restorant elegant. Kamarierët nuk presin bakshish edhe pse nuk do ta refuzojnë. Zakonisht, ju do të lini bakshish për shërbim të jashtëzakonshëm ose nëse ushqimi ishte fantastik.

Një gotë verë është shpesh po aq e lirë sa uji në një restorant

Ju mund ta gjeni veten duke pasur një debat të brendshëm për të pirë apo jo verë apo ujë, pavarësisht se sa i dehidratuar jeni për shkak të çmimit.

Shkarkoni google translate dhe google maps

Google Translate ndihmon jashtëzakonisht shumë me pengesën gjuhësore. Ju ndihmon të komunikoni drejtpërdrejt me njerëzit dhe ju lejon të përktheni shenja dhe meny me veçorinë e kamerës. Harta e Google është veçanërisht e dobishme kur përdorni sistemin e transportit publik si metro, më mirë se hartat lokale.

Kafja e ftohtë nuk është e disponueshme përveç kafeneve të amerikanizuara

Kafeja tradicionale evropiane shërbehet e nxehtë me ekspres si bazë e llojeve të ndryshme të pijeve kafene. Kur kërkoni një kafe me qumësht, do t’ju jepet një kapuçino ose një latte. Pijet e ftohta në përgjithësi nuk konsumohen gjerësisht nëse nuk janë pjesë e kulturës. Për shembull, uji nuk shërbehet me akull në një restorant, por pijet e gazuara po.

EMISIONET