Gjashtë ushqimet e mëngjesit që na sjellin humor të mirë

Gjashtë ushqimet e mëngjesit që na sjellin humor të

Ka njerëz që ngrihen nga shtrati dhe buzëqeshin, ka të tjerë që nuk duan të shohin askënd, por ka dhe nga ata që nuk e fillojnë ditën pa kafe.

Cilado kategorie që i përkisni,  sipas nutricionistëeve mund të keni një humor më të mirë duke zgjedhur ushqimet e duhura për mëngjes.

Keri Gans, një nutricioniste dhe njohur në Amerikë, sugjeron dhjetë ushqime për mëngjes që do t’ju ​​ndihmojnë të keni më shumë energji dhe të përballoni vështirësitë e ditës me një buzëqeshje.

Bukë integrale

Buka është burim i vitaminave B, të cilat janë të rëndësishme për shëndetin e trurit dhe ndihmojnë trupin tonë të metabolizojë karbohidratet.

Gjashtë ushqimet e mëngjesit që na sjellin humor të

Avokado

Avokado përmban acid folik, mungesa e acidit folik në trup është lidhet me depresionin, sipas Gans.

Gjashtë ushqimet e mëngjesit që na sjellin humor të

Domate

Doamtete janë të pasura me antioksodant.

Gjashtë ushqimet e mëngjesit që na sjellin humor të

Kosi

Sipas nutricionistes ka shumë studime që tregojnë se kosi ndihmon në humorin e mirë.

Gjashtë ushqimet e mëngjesit që na sjellin humor të

Tërshëra

Tërshëra  është e pasur me me fibra, pasi ndihmon në  në rregullimin e sheqerit në gjak si dhe në humorin e mirë.

Gjashtë ushqimet e mëngjesit që na sjellin humor të

Salmon

Salmoni i tymosur është burim i shkëlqyer i omega-3, të cilat kanë efekte anti-inflamatore që mund të luajnë rol në shëndetin e trurit dhe të zvogëlojnë rrezikun e depresionit. Salmoni gjithashtu mund të ndikojë në serotoninën, një hormon që lidhet me humorin e mirë.

Gjashtë ushqimet e mëngjesit që na sjellin humor të

 

EMISIONET