Gati për pushime? Si të organizoheni pa u panikosur

Gati për pushime? Si të organizoheni pa u panikosur

Data e nisjes së pushimeve po ju afron dhe ju keni ende një mijë gjëra për të bërë. Ose të paktën kështu na duket, aq sa ndihemi të frustruar të vrapojmë lart e poshtë dhe në mbrëmje na duket se nuk kemi mbaruar asgjë.

Ja disa hile të vogla se si të arrini të përfundoni gjithcka në kohë.

1. Lista

Bëni një listë të gjërave që duhet të merrni me vete, disa ditë para nisjes. Kjo do t'ju ndihmojë që cdo ditë të bëni dicka dhe gjërat të mos mblidhen të gjitha për ditën e fundit.

KETU LAJMET MINUTE PAS MINUTE

Nëse lista e çdo dite duket shumë e gjatë, mund të kërkoni ndihmë dhe stresi aq e pati. Kur koha jonë është e planifikuar mirë, ne ndalojmë së shikuari gjendjen dhe i trajtojmë ditët një nga një, duke iu përmbajtur rreptësisht planifikimit.

2. Valixhja

Zakonisht është detyra më e vështirë që përpiqemi ta shmangim e ta shtyjmë deri ditën e fundit. Kjo është gjëja më e gabuar që mund të bëni. Të paktën një javë para nisjes ne duhet fillojmë të vizualizojmë  veshjet që duam të marrim me vete.

Mund të filloni duke i lënë vecmas në garderobë dhe i kontrolloni nëse janë në rregull, të hekurosura e të lara.

Disa ditë para nisjes filloni ti vendosni në valixhe. Nëse gjatë ditës na vjen ideja për diçka për të shtuar në bagazhin tonë ose dicka që kemi harruar, le ta shtojmë menjëherë në listën e gjërave për të bërë në kalendarin: do të shmangim stresin e të kujtuarit të shumë gjërave përmendësh.

3. Dokumentat

 Këtë vit shumica e vendeve kanë përmirësuar ose anuluar legjislacionin lidhur me Covid-in, të cilit turistët duhej të respektonin. Nëse shkojmë jashtë vendit, gjithsesi, kontrollojmë me kujdes procedurat e ndryshme dhe kontrollojmë nëse i kemi të rregullta dokumentet (kartë identiteti, pasaportë, bileta ajrore).

Ne kontrollojmë gjithashtu kushtet e imbarkimit në lidhje me bagazhet, në mënyrë që të mos kemi ndonjë surprizë të keqe në tavolinën e kontrollit. Duhet të mendoni edhe për shtëpinë: kontrolloni që të mos keni fatura dhe pagesa të papaguara. Mund të jetë një ide e mirë t'i besojmë të dhënat tona të kontaktit dhe një kopje të çelësave të shtëpisë një personi të besuar që qëndron pranë shtëpisë tonë në rast urgjence.

4. Shtëpia

 Edhe nëse pushimet tona përfshijnë një mungesë prej vetëm disa javësh, shtëpia duhet të lihet e pastër dhe e rregullt.

Shikoni mundësinë e shkëputjes së energjisë elektrike: në këtë rast, megjithatë, është e nevojshme të lini frigoriferin dhe ngrirësin bosh dhe të pastër dhe të shkrirë plotësisht, me derën e hapur për të shmangur ngecjen e lagështisë. Nëse mungesa juaj është e gjatë, mbyllni edhe rubinetat kryesore dhe të gazit.  

 5. Kafshët shtëpiake dhe bimët

Miqtë tanë më të mirë, nëse nuk mund ti marrim me vete, duhet t'u besohen njerëzve ose strukturave të besimit. E njëjta gjë vlen edhe për bimët: nëse i lëmë brenda në errësirë ​​dhe pa mjedisin e nevojshëm, ato do të thahen.

EMISIONET