Elon Musk: Për shkak të avancimeve në IA, asnjëri prej nesh nuk do të ketë më nevojë për punë

Elon Musk: Për shkak të avancimeve në IA, asnjëri prej nesh

Ndoshta në të ardhmen, për shkak të avancimeve në Inteligjencën Artificiale (AI), asnjëri prej nesh nuk do të ketë më nevojë për punë, por sfida më e madhe do të jetë gjetja e kuptimit të jetës, tha sipërmarrësi amerikan Elon Musk.

Gjatë një videokonference në Vivatech në Paris, ai shpjegoi se për të arritur një të ardhme të tillë janë të domosdoshme “të ardhurat bazë universale”.

Sipas Musk, njerëzit do të mund të punojnë vetëm nëse dëshirojnë, por nuk do të jetë e nevojshme.

“Nëse dëshironi të bëni një punë si një hobi, mundeni, por AI dhe robotët do të prodhojnë të gjitha mallrat dhe do të ofrojnë të gjitha shërbimet që ju duhen,” tha themeluesi i Teslës.

EMISIONET