Van Gogh tredimensional, teatri i Artit Dixhital në Dubai

Teatri i Artit Dixhital (ToDA) është një hapësirë ​​kulturore në Dubai për të apasionuarit pas teknologjisë dhe artdashësit. Vepra të famshme, mes tyre edhe të artistëve si Van Gogh dhe Monet janë shndërruar në peizazhe të projektuara 360 gradë mbi muret e një hapësire të artit bashkëkohor.

Van Gogh tredimensional, teatri i Artit Dixhital në Dubai

Teatri i Artit Dixhital (ToDA) është një hapësirë ​​kulturore në Dubai për të apasionuarit pas teknologjisë dhe artdashësit. Vepra të famshme të artit janë shndërruar në peizazhe të projektuara 360 gradë mbi muret e një hapësire të artit bashkëkohor.

Daria Prodaevich, drejtoreshë  e ToDA, thotë se qëllimi është edukimi i audiencës për qasjen e teknologjisë ndaj artit.

"Ajo që i bën ekspozitat tona unike është se ne kemi një hapësirë ​​të mahnitshme që të përfshin," thotë Prodaevich.

"Ne krijojmë përvoja nga arti dixhital bashkëkohor dhe jemi të vetmit në rajon që e bëjmë këtë."

Në ToDA, veprat shfaqen në tre formate; ekspozita multimediale, instalime bashkëkohore dhe art në realitetin virtual. Ekspozitat përdorin pajisje audio-vizuale për t'i kthyer veprat e artit në një përvojë shumëshqisore me muzikë dhe animacione.

Për artistë si Serena Abou Daher nuk ka ndarje midis artit dhe teknologjisë. Vepra e Daherit, një NFT, është një vepër audiovizive.

“Arti dixhital po rritet”, thotë Daher dhe parashikon që artistët në të ardhmen do ta përdorin më shumë teknologjinë ​​për të bërë art.

Grupi ToDa ka çelur ekspozita në të gjithë botën, me hapësira të dedikuara në Dubai, Tajlandë, Gjermani, Zvicër, Arabinë Saudite dhe Rusi.

Ekspozita e parë, në vitin 2020, përfshinte vepra ikonike nga nëntë prej artistëve më të famshëm të botës, mes tyre Claude Monet, Vincent Van Gogh dhe Paul Cézanne.

EMISIONET