TIFF ndër më të rëndësishmit, i 29-ti për nga rëndësia në Europë

Tirana International Film ka bërë me dije se ky Festival është përzgjedhur në 29 më të rëndësishmit në Europë, vlerësuar edhe nga Academy Aëards.

"Këtë vit kemi marrë një të drejtyë si dhuratë për ditëlindje nga European Film Academy Awards që TIF në 29 Festivalet më të rëndësishme në Europë për të propozuar Best European Short Film dhe European Film Academy Awards që do ndodhë çdo vit në TIF".

Për herë të parë këtë vit në këtë kompeticion janë futur dhe tri programe të tjera.

"Programi për emigracionin, aftësitë e kufizuara dhe parada për LGBT."

Pas filmave të përzgjedhur si më të mirët qëndron një kastë seleksionuese me orë të zgjatura pune.

"I vetmi avantazh që ka TIF është seleksioinimi, kemi aftësinë të zgjedhim filmat më të mirë".

TIF rivjen vetëm me filma premierë, të cilët klasifikohen si filma elitarë.

EMISIONET