Rikthehet MIK festival/ Edicioni i pestë në Korçë, artistë shqiptarë dhe të huaj

Mik Festival, do të rikthehet në Korçë këtë fund korriku në edicionin e tij të pestë.

Eventi që nis rrugëtimin në 29 Korrik dhe që zhvillohet nën kujdesin e sopranos Inva Mula bën bashkë artistë shqiptarë dhe të huaj.

“Ka qenë ideja e të madhes Inva Mula dhe ne do të vazhdojmë ta mbështesim  sepse në Korçë vijnë artistë nga e gjithë e bota, artistë shqiptarë që kanë  performuar në skenat e botës, kanë bërë emër andej dhe sigurisht çojnë emrin e Korçës dhe Shqipërisë në botë. Dëshiroj të them se do të kemi Elina Dunin dhe shumë e shumë artistë të tjerë”

Zamira Kita, Organizatore e Festivalit thotë se do të jenë tre netë të magjishme ku përveç muzikës së mirë do të ketë balet, pikturë dhe letërsi.

“Unë i ftojë të gjithë të vijnë në Korçë sepse përveç koncerteve,dhe këngëtarëve instrumentistë, ne do të kemi një natë me balet sepse kemi Ilir Shaqirin dhe gjithashtu në datën 31 do të shkojmë në Prespë, ku rezervojmë surpriza të bukura me të gjitah veprat e trashëgimisë sonë kulturore e historike.”

Në Korçë janë zgjedhur 4 vendndodhje që do të kthehen në skena muzikore për artistët.

Netët e festivalit do të nisin në teatrin “Andon Zako Çajupi” e do të vijojnë te hani i pazarit të vjetër, shtëpia muze e Strejo Spasse dhe ishulli i Maligradit.

Përveç edukimit me muzikë të bukur Mik Festival ka qëllim edhe promovimin e natyrës Shqiptare.

EMISIONET