Perëndia i Diellit i restauruar i Versajës i shton praruar hipizmit olimpik

Perëndia i Diellit i restauruar i Versajës i shton praruar hipizmit

Kalaja e Versajës do të ofrojë një nga sfondet më elegante olimpike kur garat e kuajve kalojnë nëpër parkun e saj të famshëm, por me më pak se katër muaj për të shkuar në Lojërat e Parisit, ai është një vend ndërtimi me baltë.

Në terren do të zhvillohet edhe pesathlon. Të premten, e shoqëruar me muzikë baroke, statuja e restauruar shkëlqyese e Zotit të Diellit, një simbol i mbretit të Diellit, Louis XIV, u ul përsëri në ujë në një ngjarje mediatike. Statuja e vitit 1671 nga Jean-Baptiste Tuby tregon Apollonin në një karrocë të tërhequr nga katër kuaj, të rrethuar nga pasardhësi i tij Phaeton dhe delfinët.

Kuajt ishin një pjesë integrale e jetës së përditshme në Versajë — stallat përballë kështjellës strehonin 1500 kuaj. Ata do të festohen në një ekspozitë nga 2 korriku. Ndërsa lëvizësit e tokës janë ende duke përgatitur kursin 5.3 km të kryqëzimit që do të kalojë nëpër park, arena e veshjeve dhe kërcimeve me shfaqje është përfunduar kryesisht. Stendat që do të mbajnë 6300 janë ngritur. Rreth “70 për qind” e punës është përfunduar, tha Lorick Joseph nga Komiteti Organizativ Olimpik në zbulimin.

Një pistë galopante me hije 700 metra është përfunduar, si dhe një fushë për 200 kuti kuajsh, të cilat Jean Morel, drejtori sportiv i zonës, tha se do të ishin “nën tenda me ajër të kondicionuar”. Ngjarjet olimpike të kalërimit do të zhvillohen nga 27 korriku deri më 6 gusht. Ngjarjet e garës së Lojërave Paralimpike do të zhvillohen nga 3 deri më 7 shtator.

Versaja, një sit i Trashëgimisë Botërore, tërhoqi tetë milionë vizitorë vitin e kaluar. Pas Lojërave, e gjithë infrastruktura e përkohshme do të duhet të çmontohet dhe vendi të rikthehet në gjendjen e tij historike.

EMISIONET