“Ne”, debutimi i parë i Brad Pitt në një ekspozitë në Finlandë

Një kthesë artistike në jetën e aktorit të famshëm Brad Pitt. Ai ka bërë debutimin e tij si skulptor, në një shfaqje në grup në Muzeun e Artit në Finlandë. Pitt prezanton nëntë vepra së bashku me dy artistë të tjerë nën titullin “Ne”.

“Ne”, debutimi i parë i Brad Pitt në një

Brad Pitt ka bërë debutimin e tij si skulptor, në një shfaqje në grup në Muzeun e Artit në Finlandë.

Veprat artistike të aktorit shfaqen së bashku me ato të muzikantit Nick Cave dhe artistit Thomas Houseago për ekspozitën "Ne".

Ndër nëntë veprat e Pitt në shfaqje janë; një strukturë në formë shtëpie e derdhur në silikon të pastër dhe e qëlluar me plumba, dhe vepra e tij e parë, nga 2017, "House A Go Go": një shtëpi miniaturë me lëvore pemësh.

KETU LAJMET MINUTE PAS MINUTE

"Për mua ka të bëjë me reflektimin e vetvetes... skulptura lindi nga pronësia mbi atë që unë e quaj një "inventar radikal i vetvetes", u shpreh aktori për kthesën e tij artistike për gazetën “Art”.

Ndërkohë, kantautori australian Nick Cave po bën gjithashtu debutimin e tij artistik: ai tregon "figurina qeramike me xham që përshkruajnë jetën e Satanait. "The Devil: A Life" është vepra e parë e madhe vizuale e Cave.

Ai përfshin 17 pjesë individuale, secila e punuar me dorë, e pikturuar dhe e lustruar nga Cave në Angli, midis viteve 2020 dhe 2022.

Të dy skulptorët e rinj i krijuan këto vepra në dialog me Houseago-n shumë më me përvojë. Artisti britanik për gati tre dekada ka prezantuar punë edhe në Bienalen “Whitney” në 2010.

Houseago prezanton skulptura të reja të bëra me dru të kuq dhe suva, si skulptura e Alberto Giacometti-t "Gruaja në një karrocë" nga 1943 deri në 1962.

EMISIONET