NASA bën zbulimin e madh/ Një planet i ngjashëm me Tokën me oqeane llave

NASA bën zbulimin e madh/ Një planet i ngjashëm me Tokën me

NASA ka zbuluar një planet të ngjashëm me Tokën që mendohet se ka në sipërfaqe tw tij oqeane me llavë.

Teleskopi i njohur James Webb i NASA-s pritet tu japë shkencëtarëve një vështrim më të afërt të 55 Cancri e, një planet i mbuluar nga llava. Ky planet ndodhet më afër yllit të tij satelitor sesa Mërkuri me Diellin.

KETU LAJMET MINUTE PAS MINUTE

"Planetet që orbitojnë kaq afër yllit të tyre satelitor mendohet se janë të bllokuar nga batica," deklaroi NASA.

Kjo nënkupton që njëra anë e planetit të jetë gjithmonë përballë yllit të tij.

Nëse planeti nuk është i bllokuar nga batica, sipërfaqja do të nxehet, do të shkrihet dhe madje do të avullojë gjatë ditës duke formuar një atmosferë shumë të hollë që teleskopi mund ta arrijë.

EMISIONET