Me Inteligjencë Artificiale në Pogradec/ 18-vjeçari krijon robotin “Rei” që zbulon gjendjen emocionale

Një 18-vjeçar në Pogradec ka arritur të zhvillojë inteligjencën artificial. Përmes robotit që ai e quan Rei, zbulon gjendjen emocionale të bashkëbiseduesit dhe krijon një atmosferë të këndshme në komunikim

Rey është roboti i krijuar nga 18-vjeçari nga Pogradeci.

Qëllimi nuk është vetëm ndihma për t’i dhënë zgjidhje problemeve apo pyetjeve të ndërlikuara.

Bashkëbisedimi është një tjetër mundësi e ofruar prej tij,

Firdeus Dikellari thotë se ndërtimin e nisi si projekt shkolle dhe gradualisht evoluoi duke sjellë një model të inteligjencës artificial

Puna do të vijojë për të ofruar edhe një komunikim me gjuhën shqipe.

Inteligjenca artificiale po shndërrohet tashmë në një garë mes shkencëtarëve dhe vendeve.

Ndërsa Dikellari shton se me pasion gjithçka mund të realizohet edhe në Shqipëri.

EMISIONET