Kultura “urë” ndër shekuj mes Shqipërisë dhe Rumanisë

Korifej si Lagushi e Kuteli studiuan e jetuan në Rumani dhe sot ka ka një komunitet të madh shqiptarësh.

Lidhjet mes dy vendeve janë të hershme dhe ruhen të forta në Pogradec.

Punime të piktorëve të njohur nga dy vendet u ekspozuan në  qendrën Kulturore “Lasgush Poradeci”

Të gjitha punime të dhuruara nga autorët tek miqtë e tyre në Shqipëri dhe që tashmë i kanë nxjerrë nga shtëpitë për tu prezantuar për publikun.

Me qëllim forcimin e kësaj marrëdhënie të mirë, një ekspozitë e ngjashme do tëcelet se shpejti në Rumani.

Kultura “urë” ndër shekuj mes Shqipërisë dhe

EMISIONET