"Hotel California" të Eagles luhet në gjykatën e Nju Jorkut

"Hotel California" të Eagles luhet në gjykatën e Nju

Këngëtari i Eagles, Don Henley, tha të hënën se ai ishte viktimë e “zhvatjes” ndërsa filloi gjyqi i tre burrave të akuzuar se u përpoqën të shisnin rreth 100 faqe shënime të vjedhura nga albumi i vitit 1976 “Hotel California”.

Përmbajtja e madhe e shënimeve ishte produkt i punës së grupit dhe ishin “disa nga gjërat budallaqe që ne i shkruajmë” përpara se të arrinim versionet përfundimtare të hiteve, duke përfshirë “Hotel California”, tha Henley, aktualisht në një turne botëror lamtumire.

“Ata (duhej) të mos shiheshin”, tha Henley, 76 vjeç, i cili kishte veshur një kostum dhe kravatë.

Përballë tij, tre koleksionistë ishin në bankën e të akuzuarve: Craig Inciardi dhe Edward Kosinski të cilët akuzohen për posedim kriminal të mallrave të vjedhura dhe Glenn Horowitz i cili akuzohet për tentativë për posedim kriminal. Të gjithë janë deklaruar të pafajshëm, duke pretenduar se kanë marrë ligjërisht dokumentet e kontestuara.

Rasti daton në fund të viteve 1970, kur një autori të punësuar nga grupi rock kalifornian për të shkruar biografinë e tij iu besuan shënimet, të cilat ai nuk ia ktheu kurrë. Henley e karakterizoi këtë si vjedhje, megjithëse mbrojtja argumenton se autori nuk është në gjyq.

Sipas avokatit të qarkut të Manhattanit, autori përfundimisht ia shiti faqet në vitin 2005 Horowitz, një tregtar librash të rrallë, i cili nga ana e tij ia shiti ato Inciardit dhe Kosinskit. Vite pas ndarjes së grupit, muzikanti pa disa faqe në internet, për herë të parë në 2012. Henley përfundoi duke i blerë ato vetë, për 8,500 dollarë, sepse ishte “mënyra më e përshtatshme… më praktike” për të rimarrë tekstet.

“Po blija përsëri pronën time”, tha ai.

Faqe të tjera u shfaqën në ankande gjatë viteve në vijim, duke përfshirë një grup prej trembëdhjetë faqesh, të shkruara me dorë për këngën “Hotel California”.

“Unë jam zhvatur tashmë një herë,” tha Henley, i cili në vitin 2016 u ankua në prokurorinë e Manhattan, e cila ngriti akuzat.

Gjyqi do të zgjasë disa ditë.

EMISIONET