“Gjaku” i Ukrainës në Kanë, vajza e panjohur protestë simbolike në tapetin e kuq

Një vajzë e paidentifikuar e veshur me një fustan me ngjyrat e Ukrainës, protestoi kundër luftës në Tapetin e Kuq të Kanës duke hedhur gjak të rreme mbi veten.

“Gjaku” i Ukrainës në Kanë, vajza e panjohur

Fustani me ngjyrat e ukrainës tërhoqi mënjehërë vëmendjen në tapetin e Kuq të Festivalit të Filmit në Kanë.

Por thuajse askush nuk e njihte deri në këtë cast.

Ndaloi, shikoi kamerat, më pas nxorri dy qese me gjak të rremë dhe i derdhi mbi trupin e saj.

Protesta për Ukrainën u zhvillua në premierën filmit Just Philippot Acid.

Reagimi erdhi pas deklaratës së të Volodymyr Zelensky i cili e krahasoi shkatërrimin e dhunshëm të Ukrainës nga rusët me shkatërrimin që ndodhi në Hiroshima.

Ky nuk ishte rasti i parë që në festivalin e Kanës ndodhin protesta në mbështetje të Ukrainës.

Edhe në vitin 2022 një grup feministesh kanë organizuar një protestë në tapetin e kuq të Festivalit të Filmit në Kanë, duke shpalosur një pankartë për të theksuar dhunën ndaj grave.

Po në të njëjtin vite në festivalin e kanës, një grua hoqi rrobat e saj për të zbuluar mesazhin “mos na përdhunoni” në trupin e saj të lyer me ngjyrat e flamurit të Ukrainës, dhe bojë të kuqe në të brendshme.

EMISIONET