Fundoset restoranti i famshëm kinez ku xhiroi James Bond

Fundoset restoranti i famshëm kinez ku xhiroi James Bond

Një restorant lundrues që ishte një destinacion shumë i famshëm në Hong Kong është fundosur, disa ditë pasi u tërhoq nga porti ku funksiononte për gati 50 vjet. 

KETU LAJMET MINUTE PAS MINUTE

Restoranti Jumbo u fundos në Detin e Kinës Jugore ndërsa po udhëtonte për në një vend të pazbuluar, tha kompania.

Aberdeen Restaurant Enterprises tha se ishte "shumë i pikëlluar nga incidenti", por se asnjë anëtar i ekuipazhit nuk u lëndua.

Restoranti u mbyll në mars 2020 pasi goditi pandemia Covid-19.

Më shumë se 3 milionë të ftuar besohet se kanë ngrënë kuzhinën e saj kantoneze gjatë viteve, duke përfshirë Mbretëreshën, Tom Cruise dhe Richard Branson.

Ai ishte shfaqur në disa filma, duke përfshirë një film të Bond-it, por pandemia i dha biznesit një goditje fatale ndërsa darkuesit u larguan.

Inxhinierët e marinës ishin punësuar për të inspektuar restorantin lundrues përpara udhëtimit dhe "të gjitha miratimet përkatëse" ishin marrë, thanë pronarët.
 
Anija duhej të qëndronte në një vend të pazbuluar ndërsa priste një operator të ri.
 
Por ai u mbyt të dielën pranë ishujve Paracel pasi "ndeshi kushte të pafavorshme" dhe filloi të merrte ujë, tha Aberdeen Restaurant Enterprises.
 
“Thellësia e ujit në vendngjarje ishte mbi 1000 metra, duke e bërë jashtëzakonisht të vështirë kryerjen e punimeve të shpëtimit”, shtoi ai.
 
Ndërsa pandemia ishte pika e fundit për restorantin, ai ishte përballur me probleme financiare prej vitesh.
 
Operatori Melco International Development tha muajin e kaluar se biznesi nuk kishte qenë fitimprurës që nga viti 2013 dhe po regjistronte humbje të mëdha, raporton BBC.

EMISIONET