E rrallë/ Gjendet kafka 8000 vjeçare në Minesota

E rrallë/ Gjendet kafka 8000 vjeçare në Minesota

Dy lundrues në Minesota gjetën një fragment kafke njerëzore rreth 8000 vjeçare.

KETU LAJMET MINUTE PAS MINUTE

Kafka u zbulua në shtator, përgjatë lumit Minesota pranë Zemrës së Shenjtë, 100 milje në perëndim të Mineapolisit.

E rrallë/ Gjendet kafka 8000 vjeçare në Minesota

Ajo iu dërgua një antropologu mjekoligjor të FBI-së i cili zbuloi se kafka i përkiste një njeriu që kishte jetuar midis viteve 5500 - 6000 p.e.s.

Nga ekzaminimi u pa se personi kishte patur një frakturë të rëndë në kokë. Ai gjithashtu mendohet të ketë patur dhe një dietë shumë të pasur ushqimore me peshk, misër dhe melekuqe (bimë).

Kafka mendohet se i përket parardhësve të një prej fiseve indigjene amerikane sot ku dhe do të dërgohet.

E rrallë/ Gjendet kafka 8000 vjeçare në Minesota

Autoritetet e cilësuan gjetjen e saj si diçka të mrekullueshme, pasi nuk kanë shumë informacione mbi këtë periudhë.

EMISIONET