Dy FOTO - ilustrime me ngjyra të librit në gjermanisht për Skënderbeun

Dy FOTO - ilustrime me ngjyra të librit në gjermanisht për

Sër Uiliam Tempël, në punimin mbi “Virtytin heroik”, për Heroin Tonë Kombëtar shkruan:

“Skënderbeu është një ndër shtatë mbretërit e pakurorëzuar të Europës …, bëmat dhe virtytet e të cilëve mund t’u lejojnë atyre me të drejtë, të renditen krahas kaq mbretërve e perandorëve…

Dy FOTO - ilustrime me ngjyra të librit në gjermanisht për

Gjergj Kastrioti, i quajtur zakonisht Skënderbeu, princ i Epirit, dhe Huniadi, mëkëmbës i mbretit të Hungarisë, që kanë qenë dy kapedanët më ngadhënjimtarë dhe burra të shkëlqyer, kampionë të vërtetë të krishtërimit sa qenë gjallë dhe tmerr i turqve, sepse me forca të pakta, iu bënë ledh për aq shumë vite, gjithë fuqive të Perandorisë Osmane…

Dy FOTO - ilustrime me ngjyra të librit në gjermanisht për

Dhe Skënderbeu asnjëherë nuk mblodhi bashkë mbi gjashtëmbëdhjetë mijë vetë, për të gjitha fitoret e famshme që korri kundër turqve, të cilët ishin disa herë më shumë si numër, mbi njëqind mijë!”

EMISIONET