Del në ankand libri i padjegshëm "Përralla e shërbëtores" me vlerë deri në 100 mijë$

Del në ankand libri i padjegshëm  "Përralla e

Best seller-i i Margaret Atwood, "Përralla e shërbëtores", një botim i rrallë kundër zjarrit është ekspozuar në Sotheby's në New York dhe pritet të dalë në shitje me një vlerësim prej 50,000 deri në 100,000 dollarë.

Botimi i vitit 1985 ka provuar një sukses të madh, me miliona kopje të shitura. Dashamirët e distopias e konsiderojnë këtë titull një klasik të zhanrit, pasi është një histori magjepsëse që përmban një mister të tmerrshëm.

KETU LAJMET MINUTE PAS MINUTE

Kalika Sands, specialiste në Sotheby's u shpreh se libri  u ndalua në tre shtete amerikane vetëm vitin e kaluar:

"Libri është  testuar me një flakëhedhës. Materialet e përdorura për prodhimin e librit dhe veshjen përdoren zakonisht në inxhinierinë e hapësirës ajrore, që do të thotë se është i qëndrueshëm deri në mbi 1000 gradë."

"Ky libër u ndalua në tre shtete amerikane vetëm vitin e kaluar. Mendoj se një nga arsyet që PEN ka zgjedhur ta nxjerrë në pah këtë është sepse temat mbeten të diskutueshme. Është pjesë e një projekti më të madh që nxjerr në pah mbi 1500 libra që janë ndaluar në Shtetet e Bashkuara vitin e fundit,” tha ajo.

Projekti është kryesisht një simbol i anticensurës. Partneriteti i Atwood me PEN thekson vërtet qëllimin e shtëpisë botuese për të luftuar censurën dhe promovon idenë se liria e shprehjes është një e drejtë njerëzore.

Kjo vepër narrative është një referencë në të gjithë botën dhe shkaktoi një ndikim të madh nga tema e saj dhe mënyra e papërpunuar në të cilën tregoi diskriminim ndaj grave. Ankandi do të jetë online dhe pret oferta deri më 7 qershor.

EMISIONET