Artisti i jep jetë të re celularëve të vjetër

Artisti i jep jetë të re celularëve të vjetër

Dhjetra e dhjetëra tastiera të nxjerra nga telefonat e përdorur dhe të qepura së bashku për të formuar një kanavacë në të cilën Mounou Désiré Koffi nga Fildishi pret veprat e tij. Një lëndë e parë e pazakontë për një artist të ri që pohon dëshirën e tij për të "dalluar nga të tjerët". Ai shpjegon pse:

"Sepse nuk doja ta kufizoja punën time vetëm në picture. Thjesht doja të sillja diçka të re dhe mendoj se telefoni është mjeti që është më afër nesh. Shumica e pikturave të mia flasin për jetën, për njeriun dhe përditshmërinë e tij "

I diplomuar për Artet e Bukura në Abidjan, ai filloi duke rikuperuar laptopët e vjetër. Por sot ai ka një ekip të tërë që i mbledh ato për të dhe secili paguhet sipas sasisë që sjell.

Mounou Désiré Koffi, përtej ambicieve të tij artistike, shpreson gjithashtu të ndryshojë mentalitete duke i ndërgjegjësuar të tjerët për të mirat e riciklimit.

 “Në fakt këto janë gjëra që i kemi hedhur, që nuk funksionojnë më, që nuk kanë më jetë. Mbeturinat tona mund të sjellin diçka, atom und të jenë vepra arti.”

Pasi mblidhen, tastierat kalojnë nga duart e këtyre rrobaqepëseve, të cilat i montojnë. Nga ana e tij, Mounou Désiré Koffi po mendon për dizajnin që do të vendosë në lap-topët e tij. Një nga serialet e tij të fundit "La vie d'ici", tregon jetën e përditshme të banorëve të Abidjanit.

Disa nga pikturat e tij shiten deri në 1500 euro. Dhe pas Marokut, Belgjikës dhe Francës, ai i ka ekspozuar në shtëpi, në Bregun e Fildishtë, ku qasja e tij "ekologjike " tërheq vizitorët dhe kolegët nga bota e artit.

EMISIONET