Kosova regjistron 104 raste të reja pozitive me Covid-19 dhe dy viktima.

Sipas asaj që raporton Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës ditën e sotme janë kryer 889 mostrave.

Shpërndarja gjeografike e rasteve të reja:

Prishtinë 32 raste, komuna Pejë 11 raste, komuna Fushë Kosovë 8 raste, komuna Mitrovicë 8 raste, komuna Gjilan 5 raste, komuna Klinë 5 raste, komuna Skenderaj 4 raste, komuna Vushtrri 4 raste, komuna Gjakovë 3 raste, komuna Lipjan 3 raste, komuna Podujevë 3 raste, komuna Prizren 3 raste, komuna Deçan 2 raste, komuna Ferizaj 2 raste, komuna Malishevë 2 raste, komuna Suharekë 2 raste, komuna Viti 2 raste dhe me nga një rast komunat Dragash, Drenas, Hani i Elezit, Istog dhe Shtime.

Nga nisja e pandemisë, Kosova numëron 16, 606 të infektuaar, ndërsa 652 persona nuk e kanë fituar dot betejën me virusin.