Gjykata Administrative e Apelit ka hedhur poshtë vendimin e Këshillit të Emërimeve në Drejtësi për skualifikim për garën e Kushtetueses të Eugen Papandiles.

KED skualifikoi në fillim të muajit tetor Papandilen, pasi shqyrtoi aktet dhe procedurën e ndjekur për verifikimin e kandidaturave dhe dokumentacionin e përgatitur lidhur me plotësimin e kushteve ligjore për kandidim.

Vendimi për riemërimin e Papandiles u votua me shumicë votash, ndërkohë që janë kërkuar hetimet nga ana e KED për vërtetimin e viteve të punës së tij.

Në vend të tij garën për vendin vakant në Gjykatën Kushtetuese e mori Sonila Bejtja, pas ngeljes në vetting të Besnik Muçit.

LEXO EDHE: Vakancat në Kushtetuese/ KED i lejon kandidimin Sonila Bejtjes. Ja kush “digjet”