I ftuar në emisionin Arena nga Dritan Hila, në RTV ORA, analisti Aleksandër Çipa tha se duhet të ishte në qendër të vëmendjes së mediave zbulimi i varreve masive në Serbi.

Hila: A ka të vërteta brenda kjo historia e kasetës?

Çipa: Ka të vërtetë, por duhet parë në një plan tjetër. Sot mediat tona duhet ta mbanin në krye të edicioneve informative, dhe në epiqendër të sipërfaqes së botimit, sidomos online, se në Serbi gjatë orëve të fundit janë zbuluar varre masive të pranuara zyrtarisht.

Më shumë se çdo kasete, zbulimi i varreve është me më shumë rëndësi. Ky duhet të ishte lajmi kryesor në media. Kjo Gjykatë Speciale, gjykon ata që e votuan për të nisur funksionalitetin e vet. Në Shqipëri për çështje meskine hapen tema që nuk janë në agjendë.

Në Serbi janë zbuluar së fundmi varre masive. Më shumë se çdo kasete, zbulimi i varreve është me më shumë rëndësi. Ky duhet të ishte lajmi kryesor në media.

Kjo Gjykatë Speciale, gjykon ata që e votuan për të nisur funksionalitetin e vet. Në Shqipëri për çështje meskine hapen tema që nuk janë në agjendë.

Hila: Cila është pesha e këtij veprimi?

Çipa: Ne duhet t’i imponojmë politikës një agjendë tjetër.