Për shkak të pandemisë së koronavirusit, regjizori Ivica Buljan, e ka nxjerrë veprën “Jul Çezari”, nga skena në ambient të hapur.

E shkruar 4 shekuj më parë, vepra e Shekspirit për atin e diktatorit po shfaqet në Shqipëri në një kohë të trazuar, jo vetëm politike.

Alfred Trebicka:”Realisht ne nuk do të shpëtojmë ndonjëherë nga diktatorët. E gjithë puna është se sa do të arrijmë t’i mbajmë në fre, pra të mos i lëmë që të na hipëin mbi kokë siç i kemi patur dhe fatkeqësisht ka akoma shenja”

Sfondi i zhvillimeve në vend e bën aktuale, vlerësojnë aktorët që e vënë në skenë.

Ervin Bejleri:”Kam përshtypjen që në Shqipëri kërkohet një Avni, jo aq radikal sa Avni Rustemi, por vërtetë që kërkohet dikush, kërkohet një frymë e re që të ndryshojë, që të sjellë atë të cilës Shqipërisë po i mungon dita-ditës; frymën, ajrin”

Jul Çezari i Sheksipirit jep edhe mesazhet për atë që synon të kthehet në dikator i radhës.

Romir Zalla: “Është mirë që diktatorët të vriten gjithmonë, në mos fizikisht, politikisht, moralisht. Në momentin që pushteti fillon dhe të konsumon dhe të ezauron, duhet patjetër të hapësh krahun dhe t’i hapësh dritën jeshile një lideri tjetër”

Vepra është në tur kombëtar pas premierës në Tiranë