Presidenti i zgjedhur amerikan Joe Biden ka zgjedhur këshilltarin e tij të vjetër Ron Klain që të jetë shefi i stafit  të Shtëpisë së Bardhë.

Z. Klain ka shërbyer si ndihmës i lartë i Z. Biden që nga vitet 1980 në Senat dhe më vonë kur ai ishte nënkryetar.

Ai shërbeu si shef i personelit të zotit Biden gjatë mandatit të parë të presidentit Barack Obama, ishte shef i personelit të nënpresidentit Al Gore.

Shefi i stafit të Shtëpisë së Bardhë i cili menaxhon orarin ditor të presidentit është një i emëruar politik që nuk kërkon konfirmim nga Senati.

“Përvoja dhe kapaciteti i tij i thellë, i larmishëm për të punuar me njerëz në të gjithë spektrin politik është pikërisht ajo që më duhet tek një shef i stafit të Shtëpisë së Bardhë, ndërsa përballemi me këtë moment krize dhe e bëjmë bashkë vendin tonë përsëri.”– tha Biden kur zbuloi zgjedhjen e tij.

Në të njëjtën deklaratë, Z. Klain tha se ishte “përulur” nga besimi i presidentit për zgjedhjen që bëri.

“Unë pres që të ndihmoj atë dhe zv.presidenten e zgjedhur të mbledhin një ekip të talentuar dhe të ndryshëm për të punuar në Shtëpinë e Bardhë, ndërsa ne trajtojmë axhendën e tyre ambicioze për ndryshim dhe kërkojmë të shërojmë përçarjet në vendin tone.”- tha Klain.