Jo vetëm mjekët, por edhe robotët luftojnë me koronavirusin

Jo vetëm mjekët, por edhe robotët luftojnë me koronavirusin

Nga fillimi i pandemisë dhe deri tani këshilla kryesore e mjekëve është distancimi social dhe dezinfektimi i duarve dhe ambienteve në të cilat qëndrojmë.

Në çdo vend pune, supermarket, transport publik të gjithë kanë marrë masa që vendi të dezinfektohet herë pas here për të penguar shpërndarjen e virusit.

Në aeroportin e Heathrow janë robotët ata të cilët bëjne dezinfektimin e vendit, si pjesë e masave për të ndihmuar në mbajtjen e pasagjerëve dhe stafit të sigurt nga Covid-19.

Më parë për të pastruar infeksionet e fituara në spital, robotët lëviznin nëpër terminalet e aeroportit duke dezinfektuar pikat e prekjes me rrezik të lartë si banjot dhe ashensorët.

Robotët përdorin dritë ultravjollcë për të vrarë viruset dhe për t’i ndaluar ato të përsëriten. Ky aeroport ka sjelle edhe disa karakteristika të tjera duke përfshirë mbështjelljet antivirale në shkallët lëvizëse gjithashtu stafi kontrollon temperaturën e të gjithë pasagjerëve.

EMISIONET