Kriza e shkaktuar nga Covid-19 prek edhe futbollin elitar.

Nuk është vetëm Inter, klubi që po kërkon zgjidhje, me negociata të hapura midis Suning dhe BC Partners për të shitur klubin, por edhe Barcelona.

Klubi katalanas po heton tregun e kapitalit për të ndaluar një emergjencë financiare shumë serioze.

Siç zbulon Bloomberg, në tavolinat e investitorëve qarkullon dokumenti i një operacioni që parashikon spin off-in nga klubi i shumë aktiviteteve tregtare (asete dixhitale, akademi futbolli në të gjithë botën, grup sportiv, tregti etj) në një kompani të re ofron një pjesë midis 30% dhe 49%.

Këshilltar është Goldman Sachs.

Sipas planeve, Newco duhet të arrijë një xhiro prej 386 milionë eurosh në 2024/25, me 211 milionë fitim.

Një lëvizje e habitshme pasi  për herë të parë në histori, klubi katalanas do të hapte kështu kapitalin e saj ndaj aksionerëve të jashtëm, megjithëse indirekt.