Një pjesë e banorëve të lagjes numër 4 në Sarandë vuajnë mungesën e kontenierëve teksa mbetjet urbane qëndrojnë prej vitesh të grumbulluara pak metër larg banesave të tyre.

Ish-magazinat e vjetra janë kthyer në vendgrumbullime mbeturinash dhe përveç erës kundërmuese, banorët shqetësohen për fëmijët të cilët herë pas here luajnë aty.

Mbetjet urbane, ujërat e zeza dhe kimikate bojërash nga bizneset pranë ua kanë vështirësuar jetën banorëve.

Saranda këtë vit e ka vuajtur në masë mungesën e pastërtisë.

Rrugët e qytetit që duhet të tërhiqnin vizitorë janë të mbushura me mbeturina dhe erë të keqe.