Njerëzit kanë qenë gjithmonë të intriguar nga ajo që do të bëhej nëse Toka do të ndodhte. Ndoshta kjo është edhe arsyeja pse Hollywood realizon shumë filma për fundin e botës.

Gjithçka do të fluturonte

Do kishte dallgë gjigante që do përmbysnin gjithçka

Do kishte erëra të fuqishme

I gjithë uji do të përqëndrohej në 2 oqeane dhe do formohej një kontinent i ri

Shpërthimet vullkanike, uragane, dhe tërmetet do të fillonin.

Toka do të transformohej nga një gjeoid në një sferë.

Një hemisferë do të nxehej si një shkretëtirë ndërsa tjetra do të ishte e ftohtë si Antarktik.

Fusha magnetike që mbron Tokën nga rrezatimi i rrezikshëm kozmik do të zhdukej.

Nëse njerëzit do mbijetonin, do të ishte vetëm në kufirin e nxehtësisë dhe të ftohtit.

Hëna përfundimisht do të binte mbi Tokë, por kjo nuk do të ishte së shpejti.