Shumica prej nesh detyrohet të ndryshojnë rutinën e tyre të përditsme pasi nuk kanë kohë. Ne kemi për ju disa nga gjërat që duhet të shmangni që të jetoni shëndetshëm.

1.Nuk duhet të bëni dush menjëherë pasi keni ngrënë

 Koha më e mirë për të bërë dush, është pas 30 minutash që keni ngrënë.

2.Shmangni konsumimin e çajit pasi keni ngrënë

Studimet tregojnë se kjo pije ndëryn në asimilimin e hekurit, një mineral i cili luan një rol të rëndësishëm në trupin e njeriut. Për këtë arsye, fëmijët, gratë shtatzëna dhe njerëzit që vuajnë nga mungesa e hekurit duhet të shmangin pirjen e çaji deri në një orë pasi keni ngrënë.

3.Mos flini direkt pasi keni ngrënë

Kjo shkakton urth dhe aciditet të lartë. Sipas ekspertëve, duhet të flihet dy orë pasi keni ngrënë. Ngarkesa në një stomak të plotë mund të çojë në siklet, të përziera dhe pasoja më të rënda si rritja e rrezikut të trumave.

4. Nuk këshillohet të vraponi menjëherë pasi keni ngrënë

Është mirë që të dilni për ushtrime vetëm dy orë pasi keni ngrënë.

5. Mos pini duhan pasi keni ngrënë

Konsumoni duhan të paktën 20 minuta pasi keni ngrënë.