Helikopteri ushtarak shqiptar pëson avari, detyrohet të bëjë ulje urgjence në Itali

Një helikopter ushtarak shqiptar ka pësuar një problem dhe për këtë shkak është detyruar që të bëjë një ulje emergjente në Casentino të Italisë.

Në mëngjes, pasi u kthye nga Franca, helikopteri pati një avari dhe duhej të bënte një ulje emergjente në fshatin Poppi.

Në vendngjarje karabinierët nxituan t'i ofrojnë ndihmë.

Fatmirësisht, katër anëtarët e ekuipazhit janë mirë, por përpjekjet për të riparuar defektin kanë qenë të gjata dhe komplekse.

Ngjarja ndodhi rreth orës 11:00 të mëngjesit, ku Karabinierët e Ndërmarrjes Bibbiena të drejtuar nga kapiteni Giuseppe Barbato ndërhynë në një terren në komunën e Poppi.

Një qytetar sapo kishte raportuar uljen e një helikopteri të huaj.

Autoritetet identifikuan ekuipazhin e një helikopteri ushtarak shqiptar me dy oficerë në bord, përfshirë pilotin dhe komandantin.

Helikopteri po kthehej nga ku ishte për shkak të mirëmbajtjes dhe po vazhdonte rrugën për në Shqipëri.

Por befas mbinxehja e njërit prej motorëve bëri të domosdoshëm aktivizimin e procedurave të urgjencës, duke detyruar uljen.

"Shkathtësia dhe gatishmëria e pilotit bëri që të shmangej më e keqja. Nuk ka lëndime në mesin e anëtarëve të ekuipazhit dhe as në mesin e popullatës, nuk ka dëmtim të helikopterit" - shpjegojnë karabinierët.

Si masë paraprake ata janë testuar  dhe kanë rezultuar negativë për koronavirus.

Teknikët e specializuar do të ndërhyjnë për të vlerësuar masën e dëmit.

Autoritetet shqiptare dhe ato italiane janë duke biseduar për rikuperimin e helikopterit, ndërkohë ai është vendosur në një vend të sigurt dhe i monitoruar për të mos lejuar që dikush t'i afrohet.

EMISIONET