Kryetari i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës (AAK), Ramush Haradinaj ka thënë se publikimi i dosjeve të Gjykatës Speciale ka qenë i gabuar si dhe do të dëmtojë Kosovën, përfshirë edhe të akuzuarit.

Haradinaj në një postim të tij në rrjetin social në Facebook ka shkruar se tentimi për të krijuar imazhin se Kosova është e mobilizuar ta pengojë drejtësinë është i gabuar.

Ai apelon tek organet e drejtësisë, vendore dhe ndërkombëtare, që të respektojnë të drejtat e të gjithëve.

“Të nderuar qytetarë, e ritheksoj qëndrimin tim, se publikimi i dosjeve të Gjykatës Speciale ka qenë i gabuar dhe se do e dëmtojë më së shumti shtetin tonë, përfshirë edhe vet të akuzuarit. Tentimi për të krijuar imazhin se Kosova është e mobilizuar ta pengojë drejtësinë është i gabuar. Ne nuk kemi qenë e as nuk jemi në anën e kundërt të drejtësisë. Apeloj te organet e drejtësisë, vendore dhe ndërkombëtare, që të respektojnë të drejtat e të gjithëve. Asnjë i akuzuar nuk do t’i ik drejtësisë”, ka thënë Haradinaj.

Ai po ashtu theksoi se nuk ka arsye për operacione e bastisje, pasi siç tha Haradinaj secili do t’i përgjigjet vullnetarisht drejtësisë.

“Konsideroj se nuk ka arsye për operacione e bastisje, sepse secili do t’i përgjigjet vullnetarisht drejtësisë. Kosova është gjithmonë me ligjin dhe me viktimat, sepse vet ishte viktimë e padrejtësive. Vet UÇK-ja dhe populli i Kosovës kanë argumentuar se gjithmonë  janë pozicionuar në anën e drejtësisë, të vërtetës, dhe të drejtës ndërkombëtare. Kjo nuk ka ndryshuar asnjëherë”, ka shkruar ndër të tjera Haradinaj në Facebook.