Hapja e ambasadës në Tiranë është një hap përpara në marrëdhëniet Shqipëri-Ukrainë.

Kështë është shprehur kryetari i Kuvendit Gramoz Ruçi gjatë një takimi me ambasadorin e Ukrainës në Tiranë, Volodmyr Shkurov.

Gjatë takimit në kryesinë e Kuvendit, Ruçi është shprehur ndër të tjera se, “po zgjerojmë bashkëpunimin me Ukrainën”.

Sipas kryeparlamentarit, “Shqipëria është në një linjë me SHBA dhe BE sa i përket aneksimit të Krimesë”.

Ditë më parë, kryeministri Edi Rama, në kuadër të kryesimit të OSBE, pati një bisedël telefonike me presidentin ukrainas duke e ftuar këtë të fundit për një vizitë në Tiranë.