Kryetarja e LSI-së, Monika Kryemadhi ka reaguar për emërimin e anëtarit të gjashtë të Gjykatës Kushtetuese.

Kryemadhi shprehet se çdo hap pozitiv duhet të vlerësohet, ndërsa shton se vendi duhet të kishte prej kohësh institucionet e drejtësisë.

Çdo hap pozitiv që hidhet drejt ngritjes së institucioneve themelore të Republikës së Shqipërisë, siç është plotësimi i vendeve vakante në Gjykatën Kushtetuese, është për tu vlerësuar. Këto janë procese shumë të vonuara, përtej afateve që duheshin realizuar, që nëse mazhoranca do të kishte marrë parasysh propozimet e Opozitës së Bashkuar, vendi do të kishte prej kohësh Gjykatë Kushtetuese tërësisht funksionale si dhe Gjykatë të Lartë“, shkruan Kryemadhi.

Kryetarja e LSI ka vijuar më tej, teksa shprehet se “25 Prill 2021 është dita kur Shqipëria ndahet nga një periudhë e errët, kur institucionet e shtetit u vendosën tërësisht në funksion të pushtetit të një individi të vetëm, për të hapur një kapitull të ri. Pas 25 Prillit, në pushtet rikthehen qytetarët!”